Dunav osiguranje od oktobra nudi kovid osiguranje za ceo svet

by Vesna Lapčić

Kompanija Dunav osiguranje prva će na tržištu Srbije od 1. oktobra za sve destinacije u svetu ponuditi polisu putnog osiguranja koja uključuje i rizik od Kovida-19, a polisa će biti bez vremenskog ograničenja za povratak, najavila je predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković.

“Kompanija Dunav osiguranje je u jeku pandemije od virusa Korona uz polisu putničkog zdravstvenog osiguranja za naše osiguranike obezbedila I pokriće od korona virusa, odnosno od Kovida-19. U tom trenutku smo obezbedili pokriće za sve zemlje Evrope, Rusiju, Tursku, I Ujedinjenje arapske emirate. Zbog potreba naših osiguranika od 1. oktobra uvodimo pokriće za Kovid 19 za ceo svet”, rekla je ona.

Dodala je da Kompanija Dunav osiguranje savetuje građane i osiguranike da se ukoliko nije neophodno ne putuju u područja koja imaju visoku stopu pandemije.

“Ipak sa druge strane obezbedili smo kompletno pokriće čak do 35.000 evra ukoliko se desi bilo koji rizik uključujući i Kovid 19”, rekla je ona.

Polise se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Dunav osiguranja I online preko sajta gde je obezbeđeno 15 procenata popusta.

Za sedam dana boravka u inostranstvu polisa putničkog osiguranja sa uključenim Kovid rizikom košta oko 1.200 dinara, a cena zavisi i od zemlje u koju se putuje.

Od početka godine više od 72.000 građana koji su putovali u inostranstvo zaključili su sa Dunavom polisu putnog osiguranja, a od toga 70 posto njih odlučio se i za osiguranje od finansijskih troškova u slučaju obolevanja od Kovida-19.

Dunav osiguranju podneto je oko 5,4 hiljada odštetnih zahteva, a isplaćeno je više od 100 miliona dinara.

Marija Stojanović iz Užica pre putovanja u Tursku uplatila je dopunsko osiguranje za Kovid koje joj je pomoglo jer se ispostavilo da je u Turskoj bila pozitivna na testu.

“Morala sam neodložno u toku pandemije za Tursku, uzeli smo polisu putničkog zdravstvenog kod Dunav osiguranja koja pokriva i Kovid 19 što nam je bilo jako bitno. Testirana sam po sletanju u Tursku i utvrđeno da je pozitivna. Odmah su me hospitalizovali i ostala sam da ležim u bolnici jer apsolutno kao stranac nigde nisam mogla da krenem”, izjavila je ona.

Kaže da je ka Srbiji mogla da krene tek pošto je dobila prvi negativan rezultat testa i ukazuje da su troškovi lečenja bili jako veliki.

“Ali moje troškove snosilo je Dunav osiguranje, i to za polisu koja me je koštala oko 1.300 dinara. Po povratku u Srbiju u najkraćem mogućem roku, možda je prošlo dva-tri dana, meni je šteta bila nadoknađena i sve je bilo OK”, rekla je Stojanović.

Dodala je da joj je Dunav osiguranje u roku od 2-3 dana platio apsolutno sve troškove lečenja u Turskoj.

“Moja poruka svima je da apsolutno treba da se uzme polisa putničkog zdravstvenog osiguranja koja košta 1.300 dinara, jer apsolutno ne znate šta sve može da se dogodi”, rekla je Stojanović i dodala da se kod Dunava osigurala jer je godinama njihov osiguranik I ima u njih poverenje.

 

Related Posts