Bartoniček preuzima upravljanje PPF-om nakon tragične smrti Petra Kelnera

by Vesna Lapčić

PPF grupa imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od akcionara PPF grupe, da upravlja svim aktivnostima Grupe u ime preminulog Petra Kelnera.

“Timovi profesionalnih menadžera vode pojedinačne kompanije PPF grupe i to će nastaviti da rade pod vođstvom Ladislava Bartoničeka. Kao celina, PPF Grupa ima uspostavljen detaljan sistem za upravljanje svojim investicionim projektima,” navodi se u saopštenju.

Kompanija navodi da činjenica da je njen osnivač preminuo nema uticaja na svakodnevno funkcionisanje PPF grupe.

“PPF grupa će nastaviti sa realizacijom investicionih planova i vizija koje je formulisao Petr Kellner sa svojim timom kolega,” poručeno je iz kompanije.

O PPF grupi

PPF grupa investira u više tržišnih segmenata kao što su finansijske usluge, telekomunikacije, biotehnologija, nekretnine i mašinstvo. Rast PPF grupe počiva na razvoju tradicionalnih i novih industrija, gradnji moderne infrastrukture, digitalnoj ekonomiji i povezivanju češkog talenta i mogućnosti sa globalnim prilikama. Njeno delovanje se prostire od Evrope do Severne Amerike i širom Azije. PPF grupa poseduje sredstva koja dostižu 44 milijardi EUR i globalno zapošljava 98.000 ljudi (na dan 30. juna 2020. godine). PPF uplaćuje poreze u svakoj od 25 zemalja u kojima posluje i stvara profit.

Related Posts