Šta ako Vam ističe registracija tokom vanrednog stanja?

by Vesna Lapčić
0 komentara

Verovatno ima onih vlasnika vozila kojima ovih dana ističe registracija vozila, pa se pitaju da li smeju da odlože ponovnu registraciju do isteka vanrednog stanja, i da li je moguće to uraditi i sada.

Registracija se može obaviti na tehničkim pregledima, a sve osiguravajuće kuće primenjuju režim rada u skladu sa zvaničnim preporukama, i pozivaju građane da sve potrebne usluge obave onlajn. Tako se i za polisu osiguranja od autoodgovornosti možete obratiti osiguravajućoj kući slanjem mejla umesto odlaskom u poslovnicu, a detaljne informacije o adresama, i mogućnostima za kupovinu polisa se mogu naći na sajtu svakog osiguravajućeg društva.

Ukoliko Vam, pak, ističe i saobraćajna dozvola, u Udruženju osiguravača Srbije (UOS) podsećaju da je MUP Srbije odlučio da stare saobraćajne dozvole važe do daljnjeg, i da po ukidanju vanrednog stanja mogu da izvade nove, a tada će im biti ispravljene i polise osiguranja i neće biti ni na kakvom gubitku.

UOS apeluje na sve vlasnike vozila da nikako ne odlažu kupovinu polise od AO, odnosno da ne voze neosigurane automobile jer će u tom slučaju, ukoliko naprave štetu, morati sami i da je plate po osnovu regresnog duga.

Related Posts