Home Finews NLB banka dala najbolju ponudu za Komercijalnu banku

NLB banka dala najbolju ponudu za Komercijalnu banku

by Vesna Lapčić
Komercijalna banka

Nova Ljubljanska banka d.d. Ljubljana pozvana je, kao podnosilac najbolje rangirane ponude, na pregovore radi zaključenja ugovora o kupoprodaji Komercijalne banke a.d, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Tenderska komisija Ministarstva je, zajedno sa finansijskim savetnikom, pregledala i ocenila pravovremeno dostavljene obavezujuće ponude i prateću dokumentaciju, radi rangiranjau tenderskom postupku prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo ističe da je Nova Ljubljanska banka d.d. Ljubljana, kao podnosilac najbolje rangirane ponude, u skladu sa članom 28. Uredbe o načinu i postupku prodaje banaka koje su u vlasništvu Republike Srbije, „pozvana da pristupi pregovorima radi zaključenja ugovora o kupoprodaji“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je ranije saopštilo da su u roku predviđenom javnim pozivom za tendersku prodaju akcija Komercijalne banke stigle tri ponude – Rajfajzen banke, NLB i AIK banke.

You may also like