NLB banka dala najbolju ponudu za Komercijalnu banku

by Vesna Lapčić

Nova Ljubljanska banka d.d. Ljubljana pozvana je, kao podnosilac najbolje rangirane ponude, na pregovore radi zaključenja ugovora o kupoprodaji Komercijalne banke a.d, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Tenderska komisija Ministarstva je, zajedno sa finansijskim savetnikom, pregledala i ocenila pravovremeno dostavljene obavezujuće ponude i prateću dokumentaciju, radi rangiranjau tenderskom postupku prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo ističe da je Nova Ljubljanska banka d.d. Ljubljana, kao podnosilac najbolje rangirane ponude, u skladu sa članom 28. Uredbe o načinu i postupku prodaje banaka koje su u vlasništvu Republike Srbije, „pozvana da pristupi pregovorima radi zaključenja ugovora o kupoprodaji“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je ranije saopštilo da su u roku predviđenom javnim pozivom za tendersku prodaju akcija Komercijalne banke stigle tri ponude – Rajfajzen banke, NLB i AIK banke.

Related Posts