Munich Re prestao da prodaje polise sa rizikom pandemije

by Vesna Lapčić

Kompanija Munich Re objavila je da prestaje sa prodajom osiguranja za pokriće rizika od pandemije nakon što je pretrpela udar od 1,5 milijardi evra u prvoj polovini ove godine zbog korona virusa, prenose mediji u regionu.

Osim toga, ova kompanija koja posluje širom sveta razmatra hoće li uključiti zaštitu od pandemije u buduće polise osiguranja imovine i nezgode, dok će  nastaviti sa ponudom pokrića u životnom i zdravstvenom osiguranju.

“Trenutno ispitujemo hoćemo li u budućnosti nuditi nove ugovore koji uključuju zaštitu od pandemije u osiguranjima imovine i nezgode”, izjavio je Torsten Jevorek, direktor reosiguranja u Munich Re, u intervjuu za Bloomberg. “Trenutno, takva vrsta pokrića je suspendovana”, rekao je on, kako su preneli mediji.

Kompanija je nedavno pretrpela i značajne gubitke od najmanje 118 miliona dolara povezanih sa eksplozijom u luci u Bejrutu. Ova reosiguravajuća kompanija iz Nemačke nedavno je dala podršku saveznim fondovima za pomoć u pokrivanju budućih pandemija i kriza.

“Potrebni su nam novi pouzdani mehanizmi kako bismo osigurali takve rizike”, rekao je Stefan Goling, glavni za procenu rizika u Munich Re.

Jedini način da se to postigne je, kako se dodaje, stvaranje državnog fonda rizika u kojem osiguravači mogu učestvovati sa ograničenim kapacitetom.

Foto: depositphotos

Related Posts