Generali „Šampion izvrsnosti“; Dragan Filipović „Lider poslovne izvrsnosti“

by Vesna Lapčić

Fondacija za kulturu kvaliteta, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, dodelila je Generali Osiguranju Srbija prestižnu nacionalnu nagradu „Oskar kvaliteta 2023” kao Šampionu izvrsnosti, dok je predsednik Izvršnog odbora kompanije Dragan Filipović dobio specijalno priznanje Lider poslovne izvrsnosti 2023.

Nagrada „Oskar kvaliteta” tradicionalno se dodeljuje u okviru Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti, kojim se obeležavaju Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta i koji je ove godine održan po 32. put. Ovo prestižno priznanje dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama kao nezavisna i neutralna nagrada za postignute vrhunske rezultate na polju razvoja i unapređenja organizacione i poslovne izvrsnosti.

„Zahvaljujem se svim koleginicama i kolegama koji svakodnevno doprinose da poslovanje naše kompanije bude uspešnije i inovativnije. Ova posebna nagrada potvrđuje da smo na pravom putu”, istakao je predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović i dodao: „Generali grupa je snažna finansijska institucija koja posluje u preko pedeset zemalja sveta i koja će uskoro obeležiti 200 godina postojanja. Fokusiranost na kvalitet u svemu što radimo ono je čemu smo oduvek težili i što smatramo ključem uspeha. Temelj naše strategije čine četiri uloge – odgovornog poslodavca, odgovornog osiguravača, odgovornog investitora i odgovornog građanina – a cilj koji želimo da postignemo jeste da odgovorno poslujemo kako bismo doprineli stvaranju otpornijeg i pravednijeg društva i boljeg sutra za naredne generacije.”

„Veoma mi znači i lično priznanje ’Lider poslovne izvrsnosti’, koje će mi biti podstrek da nastavim u istom smeru kao do sada”, rekao je predsednik Izvršnog odbora Dragan Filipović.

 

Related Posts