Generali proširuje poslovanje u Grčkoj

by Vesna Lapčić

Italijanska osiguravajuća kompanija Assicurazioni Generali proširuje svoje poslovanje u Grčkoj kroz dva nova kanala – kupovinom aktivnosti AXA grupe u toj zemlji, i uspostavljanjem saradnje sa Alpha bankom, piše grčki portal Ekathimerini.com ozivajući se na saopštenje ove italijanske kompanije, piše Sve o osiguranju.

AXA grupa će svoje poslovanje u Grčkoj preneti na Generali po ceni od neto 165 miliona evra, a transakcija bi trebalo da bude završena u drugom kvartalu ove godine, po dobijanju dozvola od regulatornog tela.

Istovremeno, Alpha banka započinje ekskluzivnu saradnju koja se zasniva na prodaji polisa opšteg I privatnog zdravstvenog osiguranja ovog italijanskog osiguravača. Početni ugovor sklopljen je na 20 godina, i oslanja se na strategiju rasta zasnovanu na digitalnim medijima, piše grčki portal. Procenjuje se da će u budućnosti oko 85 odsto prihoda dolaziti upravo kroz bankarske kanale preko ove saradnje, a očekuje se da će se tokom narednih 20 godina sotvariti trostruki rast.

Fokus će, kažu, biti na inovativnim proizvodima, digitalnim kanalima prodaje I poboljšanju korisničkog iskustva, kao i na jačanju efikasnosti prodajnih mesta kroz automatizovanu komunikaciju.

Related Posts