Generali Grupa formirala fond vredan 100 miliona evra u borbi protiv posledica COVID 19

by Vesna Lapčić

Bord direktora Generali Grupe odobrio je kreiranje „Vanrednog internaconalnog fonda“ vrednog 100 miliona evra za borbu protiv Covid 19 na globalnom nivou. Prva mera će biti da se 30 miliona evra odmah upotrebi za zdravstvo u Italiji. Fond će takođe pomoći da se ekonomija oporavi.

Fond će primarno biti dostupan Italiji, zemlji gde je i sedište Generali Grupe, ali i u drugim zemljama u kojima Generali posluje. Zaposleni Generalija će moći takođe da doniraju u fond.

Assicurazioni Generali predsedavajući, Gabriele Galateri di Genola, i Generali Group CEO Filip Donet izjavili su da žele da Generali bude lider u međunarodnoj zajednici koji se suočava sa zdravtsvenom i ekonomskom krizom. „Moramo da radimo zajedno kako bismo dobili ovu bitku. Mi smo deo i italijanske i evropske istorije, i u skladu sa našim nasleđem, mi moramo i mi hoćemo da uradimo sve što možemo“, rekli su predstavnici Generalija.

Prva tranša od 30 miliona evra biće upućena kao pomoć Italiji, a prioritete gde će biti konkretno usmerena investicija odrediće sa Italijanskim nacionalnim zdravstvenim sistemom i Italijanskom civilnom zaštitom. Ostatak fonda biće raspoređen tamo gde generali Grupa može da učini direktan uticaj: Generali klijenti koji su u teškoj situaciji zbog krize kao što su mala i srednja preduzeća i njihovi radnici posebno u sektorima koja su značajno pogođena krizom

Related Posts